Online leeromgeving maken: onze beginners guide en tips!

Online leeromgeving maken: onze beginners guide en tips!

Wil jij een online leeromgeving maken? Er zijn verschillende programma’s waarmee je dit kunt realiseren. Wij maken regelmatig online leeromgevingen voor onze klanten en hebben daardoor de nodige ervaring opgebouwd wat goed werkt en… wat niet! Wil je er zelf mee aan de slag? In deze beginners guide geven we je een introductie en delen we in welke systemen je een leeromgeving kunt maken, waar je op moet letten en met welke kosten je rekening moet houden!

online leeromgeving maken

Online leeromgeving (laten) maken

Een online leeromgeving heb je al gauw nodig wanneer jij je kennis wilt delen en een online cursus wilt geven. Het grote voordeel hiervan is dat je je deelnemers locatie onafhankelijk kunt laten deelnemen en de boel behoorlijk ver kunt automatiseren. Maar hoe creëer je een online leeromgeving? Er zijn een aantal systemen waarmee je hem makkelijk kunt maken.

Tip: geen tijd hiervoor? Besteed het uit! Typisch gevalletje tijd over houden en het door mensen in laten richten die er de knowhow van hebben, zodat het in één keer goed staat!

Wat is een online leeromgeving?

Een online leeromgeving is een educatief programma waarmee jij een digitale cursus kunt geven. Werk je lesmateriaal uit in steengoede content en zet het vervolgens in de omgeving. Het programma zorgt er vervolgens voor dat de cursist na aankoop toegang krijgt tot het programma en de modules die voor hem van belang zijn. Zo kun je het hele proces van aankoop tot uiteindelijke review over de fantastische ervaring met jouw bedrijf helemaal automatiseren (met je e-mailsysteem, zoals MailBlue) en hoef jij niet meer handmatig mails te sturen of modules open of weer dicht te zetten.

online leeromgeving opmaken

Met welke programma’s kun je een online leeromgeving opzetten?

Er zijn verschillende soorten programma’s waarmee je een online leeromgeving kunt maken. Voor klanten werken we met heel wat verschillende online tools. Wat betreft online leeromgevingen werken wij bijvoorbeeld met:

Wat gaat een online leeromgeving kosten?

De kosten zijn erg afhankelijk van het programma dat je kiest. De goedkoopste programma’s zijn WordPress en Learndash. Huddle is iets kostbaarder, maar wel erg gebruiksvriendelijk. Wil je een gratis online leeromgeving maken? Dan kun je denken aan alternatieve omgevingen of een afgeschermd social media kanaal. Bedenk je wel dat goedkoop duurkoop kan zijn! Investeren doet groeien (en scheelt je op termijn de boel weer overzetten)!

Waarom investeren in betaalde tools loont

 

Reageer

Verder lezen